2012.03.12.
13:01

Írta: kezu

Extrém sport és művészet: I Believe I Can Fly

Egészen fantasztikus dolog keletkezik, ha az extrém sport és a művészet találkozik. Seb Montaz dokumentumfilmje az I Believe I Can Fly (Flight of the Frenchies) egy csoportról szól, akik körbeutazzák a bolygónkat, hogy a leggyönyörűbb és a legextrémebb helyeken kötéltáncoljanak, majd a mélybe ugorjanak egy ejtőernyővel.

Ennek a sportnak a neve baselining, lényegében két magas hely között kifeszített kötélen való végigsétálást jelenti, megfűszerezve ejtőernyős ugrással.

A film hangulata egyszerűen zseniális, a szereplők életkedve és pozitív kisugárzása remek attitűdöt teremt, de ezt mind megfejeli a lényeg, a baselining.

Seb Montaz és csapata leginkább a hegyekben érzi magát otthon, hogy most éppen snowboardról, falmászásról vagy bármilyen más, hasonló extrémsportról van szó, az talán mindegy is, lényeg az adrenalin, ami a film megnézésével garantáltan megtölti testünket. Egészen elképesztő képsorok következnek:

 

2 komment

Címkék: művészet extrémsport extrém sport bázisugrás baselining

A bejegyzés trackback címe:

https://shtrend.blog.hu/api/trackback/id/tr304311724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Endremester · http://www.dugulaselharitas-24h.hu 2012.03.12. 19:38:55

Azt hiszem én csinálnék egy bana függőleges csígot!

Extremesportok.hu · http://www.extremesportok.hu 2012.03.12. 22:52:10

A kötéltánc neve slackline egyébként. :)
süti beállítások módosítása