2012.03.19.
13:46

Írta: kezu

...s így lett a Hold -videó!

Fantasztikusra sikeredett a lenti animáció, mely azt mutatja meg, hogy hogyan is született Földünkhöz oly közel álló Hold.


A jelenleg is elfogadott keletkezés-történet szerint a Hold nagy részben tartalmaz Föld anyagot, hiszen a Naprendszerünk kialakulását követő 30-80. millió év környékén egy nagy bolygóközi ütközés után jött létre. Az akkor még formálódó ős-Föld egy Mars méretű bolygóval ütközött, mely után a kicsapódó anyagokból összeállt egy gömb alakú bolygótest, azaz a Hold.

A Hold felszíne végül máshogy fejlődött, mint a Földé, hiszen a napszél és a folyamatos becsapódások alakították felszínét, míg a Földön a nagyobb méretnek és a mágneses mezőnek köszönhetően más módon történtek a dolgok.

A filmet a NASA-hoz tartozó GSFC készítette valós adatokkal és tényekkel dolgozva, érdemes megnézni, hiszen a száraz tényeket sokkal érthetőbbé teszi ez az animáció!

 

Szólj hozzá!

Címkék: űrkutatás asztrológia csillagászat űrsikló bolygó hold földtörténet

A bejegyzés trackback címe:

https://shtrend.blog.hu/api/trackback/id/tr524325815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása