2011.11.03.
14:17

Írta: kezu

Végre a mozikban az Elite Squad 2! -trailerrel!

Végre az észak-amerikai mozik is bemutatják a tavaly megjelenő, maga kategóriájában kultikus Elite Squad című akció-dráma film második részét.

Az első rész is hatalmas siker volt az egész világon, több díjat is besöpört, illetve közel 11 millióan látták a kalóz verziókat szerte mindenhol. Ez annak volt köszönhető, hogy a film nem csupán remek akciójelenetekkel volt teli, hanem roppant érdekes aspektusból mutatta be azt a részint politikai témát, ami a brazil gettók és a helyi drogbárók világáról szól, nem mellékesen erős társadalomkritikai fennhanggal átitatva.

A történet elsősorban a brazil speciális rendőri alakulat körül forog. Igaz a sztori fiktív, azonban szerzői szociológusok és ex rendőrök voltak, tehát valós formában mutatják be ezt a hihetetlenül érdekes, mégis dermesztő világot, illetve annak összetettségét, ahogyan a drog és a bűnözés behálózza ezeket a rioi nyomornegyedeket és favellákat.

A második rész 13 évvel játszódik az első után, a fő témakör természetesen nem változott. A kritikusok szerint a folytatás sokkal jobban kidolgozottabb lett, mint az első, kérdés, hogy ez a fejlettebb dramaturg jobbá teszi-e a filmet elődjénél.

A brazil bemutatókon rekordokat döntött a film, de kérdéses, hogy az amúgy inkább underground vonalon mozgó mozi mennyire robban be az észak-amerikai vetítőtermekbe.

Szólj hozzá!

Címkék: brazil police swat trope de elite elite squad 2 elite squad különleges alakulat

A bejegyzés trackback címe:

https://shtrend.blog.hu/api/trackback/id/tr963350524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása