2012.03.26.
16:01

Írta: kezu

Ilyen egy japán Starbucks

Az üzletláncok, így a kávéóriás legtöbb üzlete is eléggé sematikusan van berendezve. Valahol Japánban azonban van egy igencsak egyedien kialakított Starbucks.

Kengo Kuma építésznek és társainak az volt a célja, hogy az franchise arculatának megtartása mellett mégis valami különlegeset alkossanak. Hát, szerintünk sikerült.

A kávézó Fukuoka városában található, méghozzá az ország egyik legnagyobb Síntó kegyhelyéhez vezető úton, ezért fontos volt, hogy a hagyományos és kortárs építészeti elemeket keverve egy olyan helyet hozzanak létre, amely harmonizál a környezetével. Mondhatni egy nagyon természetközeli hangulatú kávézó született.

 

 

 kengokumastarbucks3

kengokumastarbucks6

Faágak és vallási szertartásokhoz használatos faszerkezetek adták a fő ihletforrást az építészek számára. Az egymásba fonódó deszkáktól olyan lett a hely, mint egy nagy fészek ahová betérhetnek a vendégek reggeli italukra. Az öko-fílinget tovább fokozza a falakon és plafonon elhelyezkedő több mint 2000 fa rudacska, valamint a bejáratnál ültetett kis nádas(!).

 kengokumastarbucks7

 

 

 

kengokumastarbucks10

Szólj hozzá!

Címkék: kávé kávézó starbucks

A bejegyzés trackback címe:

https://shtrend.blog.hu/api/trackback/id/tr864341461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása