2012.02.09.
13:34

Írta: kezu

Fázol? Itt a fűtőszálas kabát!

Vége a fagyoskodásnak és a kellemetlenül sok réteg ruhának: itt a melegítő kabát, melyet spéci belső résszel szereltek, na meg gombnyomásra felmelegedő testvére is.

Omni Heat - amivel nem fázunk

blinge_shellA Columbia Sportswear Omni Heat technológiájának köszönhetően nem kell tovább fagyoskodnunk. A technológia a hőmegtartásra fókuszál, azaz segít a test által termelt meleg megőrzésében és a hőveszteség minimalizálásában és az iparágban alkalmazott legmagasabb grammonkénti hőmegtartást biztosítja.

A kabát alapváltozatában egy ezüstszínű lyukacsos hővisszaverő fólia található, amely visszaveri a test melegét, és ezáltal önmagában már 20%-kal több meleget biztosít viselőjének. Ha ehhez még melegbélés is párosul, az még jobban növeli a kabát hőmegtartó képességét. A lyukacsos szerkezetű bélés gondoskodik a hő megtartásáról, miközben magas szintű légáteresztőséget biztosít a felesleges hő és nedvesség elvezetése érdekében. A kabát környezetbarát, 50%-ban újrahasznosított tartalommal készül.

 

Jövő a jelenben - Omni Heat Thermal Electric

electro_kabatAz idei év újdonsága azonban minden eddigi képtelet felülmúl - mondja Szabó János a Columbia márkamenedzsere. - Az Omni Heat Thermal Electric technológia segítségével egyetlen gyombnyomásra, egy fűtőszál segítségével melegíteni kezd a ruhadarab.

Jelenleg kabátban és hótaposóban található meg ez a technika. Az iparági vezető áramforrás (Li-polimer akkumulátorok) és a csúcsminőségű karbon fűtőszálak több órányi folyamatos hőt biztosítanak. A kabát illetve a csizma akkuról működik, ami akár USB portról is feltölthető. Így akár a leghidegebb időben is biztosított lehet a megfelelő hőérzet.

Az Omni Heat technológiával készült ruhadarabok árai széles skálán mozognak, a csúcstechnológiával ellátott, fűtőszálas kabát közel 300 000 Ft-os ára minden bizonnyal korlátokat szab majd az értékesítésnek, de a technológia terjedésével valószínűleg szélesedik majd a vásárlók köre.

 

Wim Hof melegen tartja magát a hidegben is - mi nem

Nem véletlen, hogy az Omni Heat arca világszerte Wim Hof. A holland férfi hajmeresztő tettei miatt kapta a "Jégember" becenevet. Wim számos rekordot tudhat magáénak. 1999-ben a Sarkkörön tett félmaratonnal került be a Guiness Rekordok könyvébe, amit rövidnadrágban, mezítláb futott le. 2007-ben megpróbálta megmászni a Mount Everestet rövidnadrágban, de lábsérülése (érszűkület) miatt ez a terve meghiusult- Ám 2009. februárjában ugyanilyen öltözékben feljutott a Kilimandzsáró csúcsára. 2010-ben pedig Tokióban állított fel újabb rekordot: teljesen elmerült a jeges vízben, összesen 1óra 44 percig. Saját bevallása szerint egy tibeti meditációs módszerrel, a "Tummo" - val képes irányítani agyát, szervezete ezért viseli el az extrém hideget.

Mi azonban ettől nagyon messze vagyunk, így nem marad más, mint a sok-sok réteg, vagy egy speciális kabát.

Szólj hozzá!

Címkék: hideg kabát hideg ellen fűtőszálas kabát

A bejegyzés trackback címe:

https://shtrend.blog.hu/api/trackback/id/tr64083924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása