2012.01.05.
16:43

Írta: kezu

A világ legdrágább autómodellje

Egy német modellező, Robert Gülpen megépítette a világ legdrágább autómodelljét, egy 1:8-as arányú Lamborghini Aventador replikát. Karbonból, platinából, és aranyból készült. Drágább, mint az eredeti autó.

Az 52 éves Gülpen a művét csak "Hi-tech művészi alkotásnak" hívja. Elmondása szerint szeretett volna olyat alkotni, amit előtte még senki nem csinált.

Gülpen a 90-es években kezdett el modellezni, majd végül ez lett a munkája is. Úgy döntött, hogy a Lamborghini Aventador LP 700-4 tökéletes választás a mestermunkájához.

Az autó teste karbonból van, pont úgy mint az eredeti, és 2 millió eurót érő kövek és fémek díszítik. Fémet használt a felnihez, de az ülést, a kormányt, illetve a lámpákat gyémánttal díszítette ki.

Ezt a kis Laborghini Aventadort decemberben elárverezték a Sotheby házban, közel 3.5 millió eurós induló áron, de 4.5 millióért fix áron meg lehetett venni.

 most-expensive-car-model2-550x367

Szólj hozzá!

Címkék: lamborghini modellezés autómodell legdrágább modell

A bejegyzés trackback címe:

https://shtrend.blog.hu/api/trackback/id/tr113522291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása