2011.10.17.
17:21

Írta: kezu

A sci-fi világ 10 legjobb fegyvere

Van, hogy ismeretlen bolygókat fedezel fel az égen, vagy ragadozó lények támadnak rád a sötétben, és van olyan, amikor rá kell jönnöd, hogy a legjobb barátod egy élesített fegyver. Top 10 sci-fi fegyverek a filmes világból!

 

1.Mal Reynolds Sidearm pisztolya

1._sidearmA Firefly című szériából ismert lőfegyver hűen tükrözi a sorozat tulajdonságait. Egyszerre „retro", de mégis futurisztikus. Ha külseje nem fog meg, a sorozatban használt ropogó hang valóban felidézi a western filmek hangulatát.

2. Hand Cannon

2._hand_cannonA fegyvert Deckard (Harrison Ford) használta az 1982-es Szárnyas fejvadász című filmben. A pisztoly robbanó gránátokat lő ki magából, ami kétségkívül óriási pusztítást hagy maga után. Nem lehet eldönteni; vajon megfélemlítő ereje, vagy robbanása a nagyobb?

3. Lawgiver Mk2

2516158642_2d32ac1c932A Dredd bíró eredeti, képregény változatában látható Mk2-es, a hőkövető golyóknak köszönhetően, akár 5 kilométer távolságba is pontosan képes célozni. Aki kezében fogja az Mk2-est, az maga a törvény.

4. Needler

4._needlerA Halo akciójáték tette ismertté a Needlert, de elsőként a Harry Harrison Rozsdamentes Acélpatkány című regényében lőttek vele. A Needler különböző mérető tűket, és ezekkel többek közt igazságszérumot és idegmérgeket is képes kilőni magából. A Halo-ban a Needler olyan tűkkel bombáz, melyek képesek felderíteni az ellenséget. Ha egy pályán belül hétszer találod el vele az ellenfelet, az felrobban.

5. Colt

5._coltAz Odaát című akció sorozatban is feltűnő pisztoly egy végzetes fegyver. Kitalálója Samuel Colt, innen ered a neve is. A démonokat és szörnyeket megszégyenítő kézifegyvernek alig akad ellenfele. A misztikus dolgok fetisisztáinak nagy kedvence.

6. Winona

6._winonaValahol a Csillagközi szökevények második évadjában, John Crichton Winonának kezdi becézni kedves fegyverét, aki jóban rosszban vele tart, és még akkor sem szűnik meg a szeretet, amikor néhanapján Winona cserbenhagyja a parancsnokot. A Winona egy szépen csillogó lézer fegyver, és valószínűleg az egyetlen a földön, ami Winona Ryder-ről lett elnevezve. A Farscape számítógépes játék bővebben is foglalkozik a történettel, hogy jutott hozzá Crichton parancsnok Winonához.

7. Noisy Cricket

A Man in Black Jay Ügynöke kapja a kisméretű pisztolyt Kay Ügynöktől, mely termete ellenére óriási robbanást tud okozni. Innen a név; „zajos tücsök".

 

8. DL-44 lézerpisztoly

8._dl-44Mint a Star Wars kapcsán minden másról, a DL-44-es fegyverről is rengeteg extra információ kering a galaxisban, így a nagy hatótávolságú, hihetetlenül pontos lézerpisztolyt be sem kell mutatni.

 


9. „Irgalmas szamaritánus"

9._hellboy-samaritanHa misztikus fegyverekről van szó, muszáj megemlíteni a Hellboy-ból ismert Good Samaritant. A mindenféle földöntúli alapanyagból elkészült pisztoly nem maradhat ki egy igazán jó fegyverarzenálból. Természetesen a Hellboy 2-ben már egy nagyobb kiadással találkozhatunk, a Big Baby-vel.

 

10. A hatalmas Fézer

10._star_trekA Star Trek fegyverei nem maradhatnak ki a sorból. Akár normális pisztoly, akár egy furcsa mobiltelefon alakja van, a fézer egy felejthetetlen fegyver. Képes elkábítani, megölni, vagy akár elporlasztani. Ha esetleg befagyasztanának egy jégverembe, a fézer segítségével kijuthatsz, de ha bombára van segítséged, átalakíthatod. Mindenkinek szüksége lenne egy ilyenre!

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: film star wars star trek fegyverek legjobb sci fi lézer hellboy lézerfegyver puskák feser

A bejegyzés trackback címe:

https://shtrend.blog.hu/api/trackback/id/tr473309692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása